Πως έρχεστε για Canyoning ?

Που και πως έρχεστε για Canyoning στον Κίσσαβο & Όλυμπο.

Που συναντιόμαστε για τα φαράγγια του Κισσάβου: 

Για όλα τα φαράγγια του Β.Α. Κισσάβου (10 συνολικά διαφορετικά τμήματα), καθώς και για τις περισσότερες άλλες δραστηριότητες μας, η συνάντηση γίνεται ή στην βάση μας του Β.Α. Κισσάβου (κέντρο υπαιθρίων δραστηριοτήτων Κισσάβου) ή στο χωριό Καρίτσα, στην νότια έξοδο του χωριού, στην χαρακτηριστική βρύση. Για κάποιες περιπτώσεις μπορεί να συναντηθούμε και στο χωριό Στόμιο ή στην διαμονή σας στην περιοχή. Συνεννοούμαστε γι’ αυτό εκ των προτέρων, ανάλογα με το πιο φαράγγι η άλλη δραστηριότητα πάμε να κάνουμε.

 

Πως έρχεστε στα παραπάνω σημεία συνάντησης: 

Ερχόμενοι από νότο στον αυτοκινητόδρομο Ε75 και μετά την παράκαμψη της Λάρισας και τον σταθμό διοδίων του Μακρυχωρίου, βγαίνουμε στην έξοδο για Ευαγγελισμό & κοιλάδα Τεμπών. Αντίστοιχα, ερχόμενοι από βορά και αφού περάσετε τα τούνελ της κοιλάδας των Τεμπών, βγαίνετε στην ίδια έξοδο (για Ευαγγελισμό & κοιλάδα).

Βόρειοι και νότιοι, αφού έχετε βγεί στην συγκεκριμένη έξοδο, συνεχίζετε από την παλαιά εθνική οδό προς την κοιλάδα και αφού την διασχίσετε, στην ανατολική της έξοδο, αμέσως πριν την γέφυρα του Πηνειού, βγαίνετε δεξιά στην έξοδο για Ομόλιο, Στόμιο, Καρίτσα και παράλια νομού Λάρισας, με προορισμό την Καρίτσα. Στην συνέχεια παρακάμπτετε από αριστερά το χωριό Ομόλιο (3 χιλ. μετά την έξοδο από την εθνική) και μετά 7 χιλ. φτάνετε στο Στόμιο το οποίο παρακάμπτετε από δεξιά από τον δρόμο παράκαμψής του και συνεχίζετε προς Καρίτσα όπου φτάνετε μετά από άλλα 7 χιλ. Σημειώστε εδώ, ότι αφού έχετε παρακάμψει το Στομίο και αρχίζετε να ανηφορίζετε για Καρίτσα, ο δρόμος χωρίζεται σε διχάλα. Ακολουθείτε τον δεξιό δρόμο για Καρίτσα (ο αριστερός κατεβαίνει παραλιακά, ενώ της Καρίτσας ανεβαίνει).

 

Πως έρχεστε στην βάση μας, «Κέντρο Υπαιθρίων Δραστηριοτήτων Κισσάβου»: 

Για να έλθετε στην βάση μας, ένα χιλιόμετρο πριν την Καρίτσα και αμέσως μετά το ξενοδοχείο Δοχός, μπαίνετε σε άσφαλτο δεξιά προς το βουνό, με πινακίδα «χώρος αναψυχής Αριόπρινο, Σπηλιά» κ.λ.π. και χαρακτηριστική πινακίδα της Olympos Trek. Μετά 3,1 χιλ. φτάνετε στον χώρο αναψυχής του Αριόπρινου με το Ομόνυμο καφέ / αναψυκτήριο. Ακριβώς απέναντι από το καφέ προς τα δεξιά κατεβαίνει καλός χωματόδρομος με πινακίδα της Olympos Trek. Μετά 2,6 χιλ. βλέπετε πάλι την πινακίδα της βάσης μας. Η συνέχεια στην πράξη…

 

Που συναντιόμαστε για τα φαράγγια του Ολύμπου: 

Η συνάντησή μας γίνεται στο Λιτόχωρο για το φαράγγι  του Ενιπέα και στο Δίον για το φαράγγι του Ορλιά. 

Πως έρχεστε: Είτε έρχεστε από βορά είτε από νότο στον αυτοκινητόδρομο Ε75, βγαίνετε στην έξοδο για Λιτόχωρο και Δίον και για τους δύο προορισμούς. Για το φαράγγι του Ορλιά, μπορείτε να έλθετε και κατ’ ευθείαν στην αρχή του φαραγγιού και στον αύλειο χώρο της εκκλησίας του Αγ. Κωνσταντίνου, όπου και το σημείο έναρξης της δραστηριότητας, ως εξής: Στην είσοδο του Δίου στρίβετε αριστερά για Όλυμπο (χαρακτηριστικές μεγάλες κίτρινες πινακίδες). Μέσα στο χωριό ακολουθείτε συχνές μικρές πινακίδες για Όλυμπο, οι οποίες σας βγάζουν έξω από αυτό με πρόσωπο στο βουνό. Συνεχίζετε πάνω στον ασφαλτόδρομο στον οποίο βρίσκεστε, με πρόσωπο πάντα στον Όλυμπο και αφού φτάσετε στους πρόποδες του βουνού, ο δρόμος ανεβαίνει με συνεχόμενες απότομες στροφές και φτάνετε στην μικρή εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου με βρύση και χώρο ανάπαυσης στο δεξιό πλευρό του δρόμου, ενώ λίγα μέτρα πιο πάνω ο άσφαλτος τελειώνει και συνεχίζει χωματόδρομος. Συναντιόμαστε στον χώρο της εκκλησίας.

Θα σας βοηθήσει: Πολύ αναλυτικός και κατατοπιστικός για την περιοχή είναι ο χάρτης του Κισσάβου – Τεμπών, των εκδόσεων «Ανάβαση», όπως και ο θεματικός χάρτης της περιοχής στην ιστοσελίδα μας. Φυσικά και το «Google Maps – Οδηγίες».