Στίβος Περιπέτειας

Στίβος Περιπέτειας, όλα όσα θα θέλατε να μάθετε…

Στον Στίβο Περιπέτειας έχουμε έναν συνδυασμό δραστηριοτήτων και παιχνιδιών ομαδικότητας και συνεργασίας των μελών της ομάδας, μέσα σε απόλυτα φυσικό περιβάλλον. (Ενδείκνυται κυρίως για ομάδες, σχολεία, οργανισμούς, εταιρίες).

Τα περισσότερα παιχνίδια / δραστηριότητες είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να έχουν μία μορφή αγώνα και ευγενούς ανταγωνισμού μεταξύ των μελών η των υποομάδων, με σκοπό την εκμάθηση, συνεργασία, βελτίωση της ομαδικότητας και φυσικά την ψυχαγωγία με αρκετή δόση αδρεναλίνης! Απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, με ελάχιστη τα 8 χρόνια.

Ενδεικτικά μερικές από τις δραστηριότητες είναι, εναέρια περάσματα διαφόρων τύπων, κατάβαση με σχοινί (rapel), Fly foxing (ολίσθηση  με σύστημα ειδικής τροχαλίας πάνω σε τεντωμένο συρματόσχοινο), παιχνίδια ισορροπίας και αυτοσυγκέντρωσης (πάνω σε όρθιο πάσσαλο και τεντωμένο συρματόσχοινο) και άλλα. Στα εναέρια παιχνίδια οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό ασφάλειας και βρίσκονται κάτω από την διαρκή επίβλεψη, οδηγίες και ασφάλιση των συνοδών / εκπαιδευτών.

 

Στίβος Περιπέτειας. Πώς γίνεται;

Συνάντηση στο χωριό Παραπόταμος (στην πλατεία του χωριού απέναντι από την εκκλησία) ή κατ ευθείαν στον χώρο (βάση rafting Παραποτάμου). Με την άφιξη σας στον χώρο / πεδίο Στίβου Περιπέτειας οι συνοδοί εξηγούν με λεπτομέρεια το τι πρόκειται να γίνει και μπαίνετε όσο το δυνατόν καλύτερα στο πνεύμα και φιλοσοφία των παιχνιδιών / δράσεων που θα κάνετε, ποιος είναι ο στόχος της κάθε δράσης κ.λ.π. Φοράτε ειδικές ζώνες ανάρτησης και προστατευτικά κράνη και το ταξίδι ξεκινάει!

Εδώ έχουμε παιχνίδια / δράσεις εδάφους αλλά και εναέρια. Τα εναέρια περάσματα και παιχνίδια ως δραστηριότητα αρχαρίων, εκτελούνται πάντα με την τεχνική ασφάλισης του Top-Rope” («Σχοινί από πάνω»). Αυτό σημαίνει ότι ο συμμετέχων στην διάρκεια της προσπάθειάς του είναι συνεχώς ασφαλισμένος / δεμένος στο ειδικό σχοινί αναρρίχησης και φυσικά φοράει προστατευτικό κράνος και ζώνη αναρρίχησης. Πιο συγκεκριμένα: Η μία άκρη του σχοινιού είναι δεμένη στην ειδική ζώνη που φοράει και η άλλη άκρη, περνώντας μέσα από τον κρίκο αγκύρωσης σε ψηλότερο σημείο πάνω από τον συμμετέχοντα, καταλήγει στον συνοδό / εκπαιδευτή ο οποίος συνεχώς ελέγχει, ασφαλίζει και συμβουλεύει τον συμμετέχοντα στην προσπάθειά του να εφαρμόσει την σωστή τεχνική και να πετύχει τον στόχο του παιχνιδιού / δράσης. Η συμμετοχή και της υπόλοιπης ομάδας ως εμψυχωτή είναι καθοριστική για την επιτυχία! Έτσι οι συμμετέχοντες μένουν ανεπηρέαστοι από συναισθήματα φόβου, και επικεντρώνονται στο όμορφο παιχνίδι του συνδυασμού της σωστής κίνησης, αυτοσυγκέντρωσης και εύρεσης του «σωστού τρόπου»!

 

Στίβος Περιπέτειας. Πόσο διαρκεί συνολικά σαν ημερήσια δραστηριότητα;

Η συνολική διάρκεια του Στίβου Περιπέτειας μαζί με τον χρόνο για το πικνίκ και τις μεταφορές από και προς τον χώρο των δραστηριοτήτων κυμαίνεται από 4,00’ έως και 6,00’ ώρες, ανάλογα βέβαια και με τον αριθμό των συμμετεχόντων.

 

Τι φέρνω μαζί μου για τον Στίβο Περιπέτειας;

Για τον Στίβο Περιπέτειας, εκτός του προσωπικού σας εποχιακού ρουχισμού και υπόδησης, καθώς και του εξοπλισμού που παρέχουμε για την δραστηριότητα, φέρνετε μαζί σας τα εξής:

α. Αθλητικά παπούτσια.

β. Φόρμα γυμναστικής.

γ. Λεπτό κολάν η κοντό παντελόνι / βερμούδα για τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Πότε είναι καλύτερη εποχή για τον Στίβο Περιπέτειας;

Όλο τον χρόνο, με καλύτερες εποχές άνοιξη & φθινόπωρο.