Μεικτές Ημερήσιες Δραστηριότητες / Όλυμπος.

 

Όλυμπος! Ο σκληρός πυρήνας του ελληνικού πνεύματος και κόσμου!

Το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και το δεύτερο ψηλότερο – για λίγα μέτρα – των Βαλκανίων. Η πρώτη περιοχή στην χώρα που ανακηρύχτηκε Εθνικός Δρυμός, και από την UNESKO ως «παγκόσμιο μνημείο φυσικής κληρονομιάς».

Το βουνό βρίσκεται στο γεωγραφικό όριο Μακεδονίας – Θεσσαλίας και των νομών Πιερίας και Λάρισας. Η ψηλότερη κορυφή είναι το Πάνθεον (Μύτικας) με 2.918μ υψόμετρο και απέχει σε ευθεία γραμμή 263χιλ από την Αθήνα, 78χιλ από την Θεσσαλονίκη, 18χιλ από την Πιερική ακτή και 24χιλ από την πόλη της Κατερίνης. Η δεύτερη ψηλότερη κορυφή είναι το Σκολιό στα 2.911μ και η τρίτη ο Θρόνος του Δία (Στεφάνι), στα 2.909μ. και οι τρεις βρίσκονται κοντά μεταξύ τους αποτελώντας το επιβλητικό συγκρότημα των ψηλών κορυφών του Ολύμπου.

Ο ορεινός όγκος του Ολύμπου καλύπτει περίπου 500 τετραγωνικά χιλιόμετρα σε μία κυκλική διάταξη με διάμετρο περίπου 25χιλ και περιφέρεια 80χιλ. Ο Εθνικός Δρυμός Ολύμπου καλύπτει περίπου επιφάνεια 2.38411.000 τετραγωνικά μέτρα με πυρήνα 40.000.000 τετραγωνικά μέτρα.

Λόγω του ότι το βουνό υψώνεται από το μηδέν του Αιγαίου στα 3.000μ σε μερικά μόλις χιλιόμετρα, έχει ένα ιδιαίτερο δικό του μικρό-κλίμα το οποίο προσδίδει ιδιαίτερα και σε κάποιες περιπτώσεις μοναδικά χαρακτηριστικά κυρίως στην χλωρίδα του. Αυτό μαζί με την απερίγραπτη ορεινή φυσική ομορφιά, το έντονο ορειβατικό ενδιαφέρον και την αστείρευτη ιστορία / μυθολογία, καθιστούν το βουνό έναν δημοφιλέστατο προορισμό για κάθε επισκέπτη στην περιοχή και τη ανάβασή του ασκεί ιδιαίτερη γοητεία σε Έλληνες και ξένους.

comb2-hiking-canyoning

    Canyoning και Πεζοπορία στο φαράγγι του Ενιπέα στον Όλυμπο

    Μεικτές ημερήσιες δραστηριότητες

    Canyoning & Πεζοπορία στο φαράγγι του Ενιπέα στον Όλυμπο. Εδώ έχουμε έναν υπέροχο συνδυασμό πανέμορφης πεζοπορίας και canyoning στο φαράγγι του Ενιπέα εκεί που χτυπάει η καρδιά του Ολύμπου! Γι’ εσάς που ζητάτε εκτός από μία όμορφη πεζοπορία και μία όχι μεγάλης διάρκειας αλλά πολύ…

    από 70