Μεικτές Ημερήσιες Δραστηριότητες / Πηνειός ποταμός.

Λίγα λόγια για το ποτάμι.

Από τα δυτικά μέσα στον Θεσσαλικό κάμπο, ο Πηνειός συναντά την Λάρισα, όπου στρέφεται βόρεια. Κατόπιν, συναντώντας τους πρόποδες του κάτω Ολύμπου, στρέφεται ανατολικά και διασχίζει «αγριεύοντας» τα στενά στο Βερνέζι. Αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον, το «λευκό» κομμάτι του ποταμού, λόγω στενότητας του μέρους και διαμόρφωσης της κοίτης του. Παράλληλα όμως, είναι και το πιο άγνωστο, παρ΄ όλη την ομορφιά του τοπίου και ιδιαίτερου αθλητικού ενδιαφέροντος σαν rafting, λόγω του ότι οι περισσότεροι από εμάς βλέπουμε ένα άλλο, ήρεμο ποτάμι να διασχίζει την κοιλάδα των Τεμπών καθώς ταξιδεύουμε στην εθνική οδό. Γι΄αυτό, δίκαια ο πολύς κόσμος έχει την άποψη ότι το ποτάμι είναι γενικά ήρεμο και πολύ «flat» για rafting. Ακόμη και για αυτούς που έχουν άποψη περί rafting, είναι δύσκολο να φανταστούν ότι λίγα μόλις χιλιόμετρα δυτικότερα, το ποτάμι προσφέρει υπέροχα συνεχόμενα περάσματα ΙΙΙου και ΙVου βαθμού δυσκολίας και δυνατές συγκινήσεις.

Πολλές φορές, ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια, χρειάστηκε να απαντήσουμε στο ερώτημα των πελατών μας πριν έρθουν στο ποτάμι: «Μα που γίνεται rafting στον Πηνειό; Δεν είναι πολύ ήρεμος;». Παρ’ όλη την εκτενώς περιγραφική και κατατοπιστική απάντησή μας για το αντίθετο, μέχρι και την στιγμή που έμπαιναν στην βάρκα για το ξεκίνημα της κατάβασης, βλέπαμε στα πρόσωπα ακόμη και των πιο συγκαταβατικών, ότι μάλλον είχαμε αποτύχει να τους πείσουμε.

Μετά όμως το τέλος της κατάβασης, απολαμβάνοντας τα ψητά λουκάνικα στη βάση μας δίπλα στο ποτάμι, τα πρόσωπα όλων έλαμπαν πια από πληρότητα και ευχαρίστηση, επαναλαμβάνοντας ότι δεν περίμεναν ποτέ να βιώσουν έναν τέτοιο Πηνειό, όπως κάνοντας rafting στα στενά Βερνέζι.

Σήμερα, το rafting στο Βερνέζι του Πηνειού έχει γίνει ένα «πρέπει» για τους περισσότερους ανθρώπους που ασχολούνται η αγαπούν αυτή την υπέροχη δραστηριότητα στη φύση.

Στην συνέχεια και μετά την κοιλάδα των Τεμπών (τέλειο κομμάτι για κανό, φουσκωτό καγιάκ & monoraft αλλά και ήπιο αισθητικό Rafting), ο Πηνειός καταλήγει μέσα από το ήρεμο και καταπράσινο δέλτα του (ιδανικό για κανό ποταμού), στο Αιγαίο Πέλαγος.

  Rafting & Εναέρια περάσματα / Στίβος περιπέτειας

  Μεικτές ημερήσιες δραστηριότητες

  Rafting & Εναέρια περάσματα / Στίβος περιπέτειας. Συναντιόμαστε στο χωριό Παραπόταμος από όπου μεταφερόμαστε με οχήματά μας (10’ χωματόδρομου) στην βάση μας δίπλα στο ποτάμι. Εδώ έχουμε ετοιμάσει ένα σύνολο / συνδυασμό δραστηριοτήτων και παιχνιδιών ομαδικότητας και συνεργασίας, μέσα σε…

  από 75
  Comb-climbing-hiking

   Αναρρίχηση και Πεζοπορία ή Αναρρίχηση και Φουσκωτό καγιάκ / Monoraft στην κοιλάδα των Τεμπών.

   Μεικτές ημερήσιες δραστηριότητες

   Αναρρίχηση & Πεζοπορία ή Αναρρίχηση & Φουσκωτό καγιάκ / Rafting / Monorafting.   Αναρρίχηση & Πεζοπορία - Επιλογή 1 - Κίσσαβος (Όσσα). Η συνάντηση γίνεται στο χωριό Καρύτσα ή στην τοποθεσία Αριόπρινο, στο ομώνυμο καφέ / αναψυκτήριο. Από το σημείο συνάντησης μεταφερόμαστε οδικώς στα…

   από 65

    Ποδήλατο βουνού και Κανό στο δέλτα του Πηνειού

    Μεικτές ημερήσιες δραστηριότητες

    Ποδήλατο Βουνού & Κανό στο δέλτα του Πηνειού. Συνάντηση στο παραθαλάσσιο χωριό Στόμιο, από όπου και ξεκινάμε την ποδηλατική μας διαδρομή, διασχίζοντας τμήμα του πανέμορφου δέλτα του Πηνειού για 10χιλ. σε άσφαλτο πρώτα και χωματόδρομο μετά, μέχρι την γέφυρα του Παλαιόπυργου…

    από 75