Δράση στη Θάλασσα & Λίμνη

Ημερήσιες δραστηριότητες. Δράση στη Θάλασσα αλλά και στη λίμνη Πλαστήρα με Καγιάκ Θαλάσσης.

Τι είναι το Καγιάκ Θαλάσσης;

Το Καγιάκ Θαλάσσης είναι μία δραστηριότητα / σπορ που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στην χώρα μας. Σκανδιναβικής προέλευσης κατά βάση σαν σπορ, αλλά η Ελλάδα αποδεικνύεται ο τέλειος αντίποδας της Σκανδιναβίας. Καλός καιρός κατά το πλείστον, κρυστάλλινα νερά, υπέροχες ακτές με άφθονο πεδίο για εξερεύνηση.

Το Καγιάκ Θαλάσσης εκτός από την σωματική άσκηση, προσφέρει την δυνατότητα πρόσβασης και εξερεύνησης τμημάτων αυτής της ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, αλλά που με άλλο μέσον είναι δύσκολο η και αδύνατο να προσεγγίσεις.
Μέσα από το Καγιάκ Θαλάσσης έχεις την δυνατότητα να παρατηρήσεις τις ακτές με τελείως διαφορετική προοπτική απ’ ότι με ένα μεγαλύτερο σκάφος.

Η ευελιξία που σου δίνει το καγιάκ σαν σκάφος και η τελείως διαφορετική κλίμακα με την οποία αντιμετωπίζεις την μορφολογία της ακτής, σε οδηγούν σε έναν τελείως διαφορετικό, ιδιαίτερα όμορφο κόσμο, σίγουρα πρωτόγνωρο για τους περισσότερους από εμάς.

Τα σκάφη, με πολλές δυνατότητες, ασφαλέστατα, σταθερά,  ευθύπλοα και γρήγορα, είναι ειδικά σχεδιασμένα για αρχαρίους και έμπειρους και για κάλυψη μεγάλων αποστάσεων. Είναι εφοδιασμένα με αεροστεγείς χώρους και ελαστικά δίχτυα αποσκευών, για πλήρη αυτονομία  ιδιαίτερα σε μεγάλα ταξίδια. Διαθέτουν πηδάλιο για εύκολη και ξεκούραστη ευθυπορία. Είναι μονοθέσια για τους πιο έμπειρους και διθέσια για αυτούς χωρίς πρότερη εμπειρία. Σίγουρα αποτελούν ένα σημαντικό τεχνολογικά κομμάτι εξοπλισμού, που σας δίνει μία μοναδική αυτονομία και άνεση για εξερεύνηση ιδιαίτερης ομορφιάς και απρόσιτων με άλλα μέσα περιοχών.

Το κάνεις μία φορά και μένει για πάντα στο μυαλό σου!

 

Τι φέρνω μαζί μου για το Καγιάκ Θαλάσσης;

Για το καγιάκ θαλάσσης, εκτός του προσωπικού σας εποχιακού ρουχισμού και υπόδησης, καθώς και του εξοπλισμού που παρέχουμε για την δραστηριότητα, φέρνετε μαζί σας τα εξής:

α. Ελαφρά παπούτσια ή πέδιλα νερού / θαλάσσης.

β. Μαγιό (να το φοράτε ήδη ερχόμενοι για την δραστηριότητα).

γ. Κοντό παντελόνι ή βερμούδα.

δ. Μακρυμάνικο λεπτό συνθετικό μπλουζάκι (ιδιαίτερα για τους φθινωπορινούς, χειμερινούς και ανοιξιάτικους μήνες).

ε. Λεπτό fleece μπλουζάκι ή τζάκετ (για τους χειμερινούς μήνες).

στ. Πετσέτα μπάνιου.

ζ. Έξτρα εσώρουχο.

η. Καπέλο για τον ήλιο.

θ. Μικρό σάκο ημέρας για τα προσωπικά σας είδη (προαιρετικά).

 

Πότε είναι καλύτερα να κάνω Καγιάκ Θαλάσσης;

Το καγιάκ θαλάσσης είναι μία δραστηριότητα αρκετά ευαίσθητη σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες και πιο συγκεκριμένα με την θάλασσα. Ιδιαίτερα για την διαδρομή στις σπηλιές του Βένετου, χρειαζόμαστε πολύ ήρεμη θάλασσα για να μπορέσουμε να απολαύσουμε πραγματικά την σπηλαιοεξερεύνηση. Από την μέχρι τώρα εμπειρία μας, ο χειμώνας, η άνοιξη και οι αρχές του καλοκαιριού πριν τα μελτέμια (ας μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στο Αιγαίο), είναι μάλλον οι καλύτερες εποχές. Βέβαια και στην διάρκεια των μελτεμιών έχουμε κάποια διαλείμματα νηνεμίας. Εμείς στην διάρκεια των παραπάνω περιόδων / εποχών, παρακολουθούμε στενά τον καιρό και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις ακριβείς συνθήκες ανά περιοχή μέχρι και έξι ημέρες πριν. Εσείς δεν έχετε παρά να δηλώσετε ενδιαφέρον ή συμμετοχή και εμείς θα σας ειδοποιήσουμε το δυνατόν συντομότερο μόλις έχουμε τον καιρό που ζητάμε.