Που και πως έρχεστε για Canyoning στον Κίσσαβο & Όλυμπο.

Που συναντιόμαστε για τα φαράγγια του Κισσάβου: Για όλα τα φαράγγια του Β.Α. Κισσάβου (10 συνολικά διαφορετικά τμήματα), καθώς και για τις περισσότερες άλλες δραστηριότητες μας, η συνάντηση γίνεται ή στην βάση μας του Β.Α. Κισσάβου (κέντρο υπαιθρίων δραστηριοτήτων Κισσάβου) ή στο χωριό Καρίτσα, στην νότια έξοδο του χωριού, στην χαρακτηριστική βρύση. Για κάποιες περιπτώσεις μπορεί να συναντηθούμε και στο χωριό Στόμιο ή στην διαμονή σας στην περιοχή. Συνεννοούμαστε γι’ αυτό εκ των προτέρων, ανάλογα με το πιο φαράγγι η άλλη δραστηριότητα πάμε να κάνουμε.

Πως έρχεστε στα παραπάνω σημεία συνάντησης: Ερχόμενοι από νότο στην εθνική και στην ανατολική έξοδο της κοιλάδας των Τεμπών, αμέσως πριν την γέφυρα του Πηνειού, βγαίνουμε δεξιά στην έξοδο για Ομόλιο, Στόμιο, Καρίτσα και παράλια νομού Λάρισας, με προορισμό την Καρίτσα. Αντίστοιχα, ερχόμενοι από βορά, βγαίνουμε στην ίδια έξοδο αμέσως μετά την γέφυρα αριστερά, με τον ίδιο προορισμό. Διασχίζουμε το χωριό Ομόλιο ( 3 χιλ. μετά την έξοδο από την εθνική) και μετά 7 χιλ. φτάνετε στο Στόμιο το οποίο παρακάμπτετε από δεξιά από τον καινούργιο δρόμο παράκαμψής του και συνεχίζετε προς Καρίτσα όπου φτάνετε μετά από άλλα 7 χιλ. Σημειωτέον, ότι αφού έχετε παρακάμψει το Στομίο και αρχίζετε να ανηφορίζετε για Καρίτσα, ο δρόμος χωρίζεται σε διχάλα. Ακολουθείτε τον δεξιό δρόμο για Καρίτσα (ο αριστερός κατεβαίνει παραλιακά, ενώ της Καρίτσας ανεβαίνει).

Πως έρχεστε στην βάση μας, «Κέντρο Υπαιθρίων Δραστηριοτήτων Κισσάβου»: Για να έλθετε στην βάση μας, ένα χιλιόμετρο πριν την Καρίτσα και αμέσως μετά το ξενοδοχείο Δοχός, μπαίνετε σε άσφαλτο δεξιά προς το βουνό, με πινακίδα «χώρος αναψυχής Αριόπρινο, Σπηλιά» κ.λ.π. και χαρακτηριστική πινακίδα της Olympos Trek. Μετά 3,1 χιλ. φτάνετε στον χώρο αναψυχής του Αριόπρινου με το Ομόνυμο καφέ / αναψυκτήριο. Ακριβώς απέναντι από το καφέ προς τα δεξιά κατεβαίνει καλός χωματόδρομος με πινακίδα της Olympos Trek. Μετά 2,6 χιλ. βλέπετε πάλι την πινακίδα της βάσης μας. Η συνέχεια στην πράξη…

Που συναντιόμαστε για τα φαράγγια του Ολύμπου: Η συνάντησή μας γίνεται στο Λιτόχωρο για το φαράγγι  του Ενιπέα και στο Δίον για το φαράγγι του Ορλιά. Έξοδος για Λιτόχωρο και Δίον στην Εθνική Λάρισας – Θεσσαλονίκης και για τους δύο προορισμούς. Για το φαράγγι του Ορλιά, μπορείτε να έλθετε και κατ’ ευθείαν στην αρχή του φαραγγιού και στον αύλειο χώρο της εκκλησίας του Αγ. Κωνσταντίνου, όπου και το σημείο έναρξης της δραστηριότητας, ως εξής: Στην είσοδο του Δίου στρίβετε αριστερά για Όλυμπο (χαρακτηριστικές μεγάλες κίτρινες πινακίδες). Μέσα στο χωριό ακολουθείτε συχνές μικρές πινακίδες για Όλυμπο, οι οποίες σας βγάζουν έξω από αυτό με πρόσωπο στο βουνό. Συνεχίζετε πάνω στον ασφαλτόδρομο στον οποίο βρίσκεστε, με πρόσωπο πάντα στον Όλυμπο και αφού φτάσετε στους πρόποδες του βουνού, ο δρόμος ανεβαίνει με συνεχόμενες απότομες στροφές και φτάνετε στην μικρή εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου με βρύση και χώρο ανάπαυσης στο δεξιό πλευρό του δρόμου, ενώ λίγα μέτρα πιο πάνω ο άσφαλτος τελειώνει και συνεχίζει χωματόδρομος. Συναντιόμαστε στον χώρο της εκκλησίας.

Θα σας βοηθήσει: Πολύ αναλυτικός και κατατοπιστικός για την περιοχή είναι ο χάρτης του Κισσάβου – Τεμπών, των εκδόσεων «Ανάβαση», όπως και ο θεματικός χάρτης της περιοχής στην ιστοσελίδα μας. Φυσικά και το «Google Maps – Οδηγίες».

LEAVE COMMENT

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.