logoel
Τετάρτη Απρίλιος 25 , 2018
Font Size
   
  • Greek
  • English (United Kingdom)

Rafting στον Ασπροπόταμο. Διαδρομές

Ασπροπόταμος Ι: Γέφ. Αγ. Παρασκευής – Γέφ. Αλεξίου.

rafting29

Πρόκειται για το πρώτο τμήμα του ποταμού και χαρακτηρίζεται από στενά περάσματα, απότομες στροφές με γρήγορη ροή και κατά συνέπεια ελιγμούς ακριβείας σε μικρό σχετικά χώρο. Οι κωπηλάτες καλούνται να εκτελούν γρήγορα και σωστά τις εντολές του οδηγού, συμμετέχοντας ουσιαστικά στην πραγματοποίηση του ελιγμού. Ένα γρήγορο και πολύ όμορφο παιχνίδι με μπόλικη αδρεναλίνη! Στάση για ρόφημα και βουτήματα σε όμορφο σημείο της διαδρομής. Ο βαθμός δυσκολίας είναι ΙΙ και ΙΙΙ και η διάρκεια κατάβασης 1,15’ ώρες με μέσο όγκο νερού. Τελειώνουμε στην γέφυρα Αλεξίου απ’ όπου μεταφέρεστε με οχήματά μας πίσω στα αυτοκίνητά σας, για να απολαύσετε το πικνικ σε αυτή την μαγευτική φύση.

Τιμή: 40,00€ / άτομο.

 

Ασπροπόταμος ΙΙ: Γέφ. Αλεξίου – Μεσοχώρα.

rafting88

Αυτό είναι το δεύτερο τμήμα έως το τεχνητό φράγμα της Μεσοχώρας. Σταδιακά και καθώς κατεβαίνουμε το ποτάμι, η κοιλάδα του Ασπροποτάμου ανοίγει όλο και περισσότερο αποκαλύπτοντας μία πραγματικά μοναδική θέα των γύρω κορυφών της κεντρικής Πίνδου, θέα που μας συνοδεύει έως το τέρμα της διαδρομής αφήνοντάς μας άφωνους! Σε κάθε στροφή και μία ευχάριστη οπτική έκπληξη. Τα νερά γαλάζια και διάφανα. Η καθιερωμένη στάση για ρόφημα και βουτήματα.  Η περιοχή, που αυτό το τμήμα του ποταμού διατρέχει, είναι αισθητά απομονωμένη και σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κάποια άλλη ορεινή χώρα, μακρινή και άγνωστη! Κάποιος είχε πει ότι του θύμιζε κάτι από τα υψίπεδα του Νεπάλ. Δεν είχε και άδικο. Όσοι από εσάς έχετε ταξιδέψει σε κάποια τέτοια χώρα για ορεινό τουρισμό, μάλλον θα συμφωνούσατε με αυτή την παρατήρηση. Όλοι όμως, είμαστε σίγουροι, θα βιώσετε κάτι διαφορετικό διασχίζοντας μέσα από το ποτάμι αυτόν το μοναδικό τόπο. 
Τελειώνουμε λίγο πριν το φράγμα της Μεσοχώρας. Βαθμός δυσκολίας ΙΙ και ΙΙΙ. Διάρκεια κατάβασης 2,45’ με 3,00’ ώρες. Μεταφερόμαστε με οχήματά μας πίσω στην γέφυρα Αλεξίου και στα αυτοκίνητά σας για την επιστροφή.

Τιμή: 50,00€ / άτομο.

 

Ασπροπόταμος ΙΙΙ: Γέφ. Αγ. Παρασκευής – Μεσοχώρα.
 
rafting51
 
Για αυτούς που δεν χορταίνουν εύκολα rafting, τα δύο προηγούμενα τμήματα τα κάνουμε σαν ένα! Με καλό νερό, αυτή η εμπειρία είναι ένα «πρέπει» για όλους όσους αγαπούν αυτή την δραστηριότητα και θέλουν περισσότερο από το συνηθισμένο! Τέσσερεις ώρες υπέροχου rafting με όλες τις δυνατές εναλλαγές τοπίου, τεχνικού ενδιαφέροντος και συγκινήσεων, με στάσεις σε υπέροχα σημεία για χαλάρωση με ζεστό τσάι και βουτήματα, είναι πιστεύουμε, ότι θα ζητούσε κάποιος από μία μέρα στο ποτάμι! Πραγματικά τα έχει όλα! Διάρκεια κατάβασης, 4,00' με 4,30' ώρες.

Τιμή: 60,00€ / άτομο. 

Για πλήρη εικόνα συνολικής διάρκειας της δραστηριότητας (από την στιγμή συνάντησης έως και το τέλος του πικνικ), προσθέστε στον χρόνο διάρκειας της κατάβασης, 2,30’ ώρες για τον Ασπροπόταμο Ι και 3,30’ ώρες για τον Ασπροπόταμο ΙΙ & ΙΙΙ.

 

gallery_camera

Η τιμή περιλαμβάνει

 

Έμπειρους και εξειδικευμένους οδηγούς / συνοδούς για την κάθε δραστηριότητα.

Τον απαραίτητο εξοπλισμό ανά δραστηριότητα.

Μάθημα αρχαρίων πριν την δραστηριότητα.

Τοπικές μηχανοκίνητες μετακινήσεις εκτός ασφάλτου, όταν και όπου χρειάζονται.

Μεσημεριανό ή απογευματινό πικ-νικ στην διάρκεια η τέλος της δραστηριότητας.

Ζεστό ρόφημα και βουτήματα στην διάρκεια της δραστηριότητας.

Οι ανωτέρω τιμές δεν περιλαμβάνουν το ΦΠΑ.

Τιμές / Προσφορές

Οι ανωτέρω τιμές αφορούν μεμονωμένους και μικρές ομάδες εως 8-10 ατόμων. Για μεγαλύτερες η και πολύ μεγαλύτερες ομάδες, οι τιμές διαφοροποιούνται μειωτικά, κατόπιν προσωπικής συνεννόησης.

H τιμή ανά άτομο για την κάθε δραστηριότητα ισχύει εάν οι συμμετέχοντες είναι 4 και άνω άτομα. Έτσι εάν είστε παρέα τουλάχιστον 4 ατόμων και άνω, έχετε απόλυτη ευελιξία για υλοποίηση οποιασδήποτε δραστηριότητας σε οποιονδήποτε χρόνο. Εάν είστε λιγότεροι των τεσσάρων, κλείνετε θέση σε ήδη προγραμματισμένη δραστηριότητα δημιουργώντας ομάδα με κάποιους άλλους. Εάν αυτό για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι εφικτό και επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε την δραστηριότητα έστω και λιγότεροι των τεσσάρων, αυτό γίνεται, από την στιγμή που γίνεται αποδεκτή από τους συμμετέχοντες η καταβολή του ποσού του ελάχιστου των τεσσάρων ατόμων.

Για οικογένειες με τέσσερα παιδιά και άνω και κάτω των 14 ετών, το ένα παιδί δωρεάν.

Στο Rafting εάν είστε αμιγής ομάδα (παρέα) 8 ατόμων το ένα άτομο δωρεάν.