logoel
Παρασκευή Απρίλιος 27 , 2018
Font Size
   
  • Greek
  • English (United Kingdom)

Απο τον Δία στούς Κενταύρους

Fromthegods1

 

Προφίλ προγράμματος: Αυτό το πεζοπορικό κυρίως πρόγραμμα περιλαμβάνει τα βουνά του Ολύμπου και Κισσάβου (Όσσας), την γνωστη σε όλους κοιλάδα των Θεσσαλικών Τεμπών και το Πήλιο. Είναι μία μεγάλου μήκους διάσχιση, με την καλύτερη δυνατή συλλογή πεζοπορικών διαδρομών και τοποθεσιών, σε τέλειο συνδυασμό με οδική περιπλάνηση σε μοναδικής ομορφιάς και ενδιαφέροντος περιοχών.

 

Περιγραφή ανά ημέρα:

Ημέρα 1. Συνάντηση στο Λιτόχωρο και προώθηση οδικώς στην τοποθεσία Πριόνια, όπου και αφήνουμε τα αυτοκίνητά μας και αρχίζουμε την ανάβαση με τα πόδια έως το καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός στα 2100μ. (διάρκεια ανάβασης 3.00 με 3.30’ ώρες). Ξεκούραση στο υπέροχο αυτό σημείο για κάποιο ζεστό ρόφημα, αναψυκτικό ή ελαφρό απογευματινό γεύμα. Θα έχουμε όλο τον χρόνο να νιώσουμε και απολαύσουμε την μοναδική ατμόσφαιρα του ιδιαίτερου αυτού χώρου. Η θέα μοναδική και προς τις κορυφές αλλά και προς το Αιγαίο. Διαμονή και βραδινό στο καταφύγιο.fromthegods4

Ημέρα 2. Πολύ νωρίς ξύπνημα και πρωινό για την ανάβαση στον Μύτικα. Στις 5:00 περίπου ξεκινάμε. Το πολύ πρωινό ξύπνημα έχει σαν σκοπό την αποφυγή συνωστισμού σε συγκεκριμένο τμήμα της διαδρομής, καθώς και μία σπάνια ανατολή από πολύ ψηλά. Στις 8:00 περίπου βρισκόμαστε στην κορυφή του Ολύμπου από την διαδρομή «λούκι», ενώ για την επιστροφή θα ακολουθήσουμε την διαδρομή «σκάλα». Στις 12:30’ το πολύ αργότερο θα βρισκόμαστε πίσω στο καταφύγιο. Ξεκούραση, χαλάρωση και φαγητό μετά την προσπάθεια και το απόγευμα ετοιμαζόμαστε για την επιστροφή στα Πριόνια και τα αυτοκίνητά μας (2.00 ώρες). Οδικώς μεταφερόμαστε στα ιστορικά Αμπελάκια, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

Ημέρα 3. Μετά το πρωινό και μέχρι το μεσημέρι θα ξεναγηθούμε στα όμορφα Αμπελάκια (αρχοντικό / μουσείο Γ. Μαύρου ή Σβάρτς, μουσείο πολιτιστικού συλλόγου με ενημέρωση για την πλούσια ιστορία του χωριού). Στην συνέχεια θα μεταβούμε οδικώς στην περιοχή της Ραψάνης, στην απέναντι πλευρά της κοιλάδας, για μία πεζοπορική διάσχισή της από ψηλά (διάρκεια περπατήματος 3,00' ώρες). Μεταφορά με το δικό μας όχημα πίσω στο αυτοκίνητό σας της αφετηρίας, για να μεταφερθούμε στις καταπράσινες βορειοανατολικές παρυφές του Κισσάβου. Σ’ ένα φυσικό μπαλκόνι με φανταστική θέα προς Όλυμπο, δέλτα του Πηνειού και Αιγαίο, στην βάση μας του Κισσάβου, όπου και η διαμονή σε ξυλόσπιτο τύπου hostel.

Ημέρα 4. Μετά το πρωινό ξεκινάμε οδικώς μέσα σε πυκνό δάσος με προορισμό το κοντινό φαράγγι της Καλυψούς. Ένα θαύμα της φύσης. Αφήνουμε τα τζιπ και περπατάμε προς τα επάνω για 30’ περίπου έξω από το φαράγγι και κατά μήκος αυτού, έως ότου μπούμε μέσα για να επισκεφτούμε τον μεγάλο καταρράκτη που θα μας αφήσει άφωνους. Στην συνέχεια θα κατέβουμε στα αυτοκίνητά μας για να συνεχίσουμε την οδική ανάβαση του βουνού έως την θέση Κάναλος στα 1600μ. Απ’ εκεί θα περπατήσουμε για 1.00 – 1.30’ ώρες για να φτάσουμε στην κορυφή του Κισσάβου «Προφήτης Ηλίας» (1978μ.). Η θέα μοναδική! Την απολαμβάνουμε με σνακ και ροφήματα. Επιστροφή στα αυτοκίνητά μας και συνεχίζουμε οδικώς για την νότια πλευρά του βουνού, έως το άλλο παραδοσιακό χωριό του Κισσάβου, το Μεταξοχώρι, φημισμένο για την καλλιέργεια και μεγάλη παραγωγή μεταξιού τα παλαιότερα χρόνια, καθώς και για τα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αρχοντικά του. αμετά και την επίσκεψη στο πανέμορφο αυτό χωριό συνεχίζουμε οδικώςανατολικά πτος την θάλασα και το χωριό Σκήτη όπου και διαμένουμε στον παραδοσιακό ξενώνα "Ηώς".

Ημέρα 5fromthegods5. Αφήνοντας την ωραία Σκήτη, κινούμαστε οδικώς νότια και περνάμε στο Μαυροβούνι, το συνδετικό ορεινό όγκο του Κισσάβου και του Πηλίου, με προορισμό το Κεραμίδι για καφέ κάτω από τον πλάτανο της όμορφης πλατείας. Εδώ μόλις έχουμε περάσει στον νομό Μαγνησίας. Έντονα τα στοιχεία της πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής.
Συνεχίζουμε για το Βένετο, ένα μικρό χωριό λίγο πιο νότια, αγναντεύοντας το Αιγαίο πνιγμένο στο πράσινο. Από εδώ θα ξεκινήσουμε μια πανέμορφη πεζοπορική διάσχιση, περπατώντας σε ένα μονοπάτι από το Βένετο έως την μονή Φλαμουρίου αρχικά και μετά θα συνεχίσουμε με τελικό προορισμό την μονή Σουρβιάς. Η περιοχή ερημική και πανέμορφη. Η διαδρομή εξελίσσεται στις βορειοανατολικές πλαγιές του Πηλίου με συνεχή θέα προς το Αιγαίο. Στο φιλόξενο προαύλιο της μονής Φλαμοuρίου θα κολατσίσουμε και θα πιούμε ζεστό τσάι και καφέ. Η διαδρομή περίπου 2.30’ με 3,00' ώρες και τα έχει όλα. Βουνό, θάλασσα, υπέροχα τοπία.
Μετά από την καλή αυτή ξεκούραση στο Φλαμούρι, συνεχίζουμε την πεζοπορία μας μέσα σε υπέροχο δάσος οξιάς και βελανιδιάς για άλλα περίπου 45', με προορισμό τον χώρο όπου θα μας περιμένει η κατασκήνωση για την διανυκτέρευση. Βραδυνό φαγητό γύρω από την φωτιά.  

Ημέρα 6. Μετά το πρωινό στην κατασκήνωση, συνεχίζουμε την πεζοπορική μας διάσχιση μέσα εναλλαγή δάσους οξιάς και βελανιδιάς και όμορφων ξέφωτων με πρώτο προορισμό την υπό ανακαίνιση μονή Σουρβιάς, κινούμενοι προς τα δυτικά του βόρειου Πηλίου. Η Σουρβιά είναι μία μοναδική τοποθεσία και ιδιαίτερα το κτίσμα της εκκλησίας της μονής, που είναι πλήρως ανακαινισμένο.  Η διαδρομή από το Φλαμούρι έως την Σουρβιά διαρκεί περίπου 2,00’ - 2.30' ώρες. Μετά από μία καλή ξεκούραση εκεί και ελαφρό μεσημεριανό, Οδικώς (15’ χωματόδρομος) ή με τα πόδια (40’) - εσείς επιλέγετε – πηγαίνουμε στη τοποθεσία Παναγιά Λετσιανή από όπου αρχίζει η πεζοπορική μας διαδρομή για την συνέχεια, με προορισμό  την γνωστή σε όλους μας Μακρυνίτσα, διασχίζοντας από βορά προς νότο το δυτικό Πήλιο. Διαμονή σε παραδοσιακό ξενώνα της περιοχής. Διάρκεια πεζοπορίας από μονή Σουρβιάς έως την Μακρυνίτσα, 3,00’ - 3.30’ώρες.

Ημέρα 7. Ψώνια, αναμνηστικά ή απλά χαλάρωση και ξεκούραση στο πανέμορφο αυτό χωριό του Πηλίου. Αργά το απόγευμα μεταφέρεστε οδικώς πίσω στα Αμπελάκια στην διαμονή της πρώτης ημέρας (1,30’ ώρες) και τα αυτοκίνητά σας για την επιστροφή.

Τιμή: 890,00€ / άτομο.

Fromthegods2

Η τιμή περιλαμβάνει:

α. Σχεδιασμός προγράμματος και οργάνωση υλοποίησης.

β. Όχημα συνοδείας / υποστήριξης στις οδικές μετακινήσεις εκτός κεντρικών αξόνων.

γ. Εξειδικευμένη συνοδεία στις πεζοπορικές διαδρομές και διασχίσεις.

δ. Συνοδός υποστήριξης / οδηγός οχήματος υποστήριξης και τοπικών ειδικών μετακινήσεων.

ε. Τοπικές οδικές μετακινήσεις όπου χρειάζεται στην διάρκεια του προγράμματος.

στ. Ένα πρωινό, ένα βραδυνό και δύο Μεσημεριανά γεύματα στον Όλυμπο.

ζ. Ελαφρά μεσημεριανά και ροφήματα στην διάρκεια των πεζοπορικών διασχίσεων.

η. Πικνικ / μπάρμπεκιου στο τέλος της πεζοπορικής διάσχισης των Τεμπών.

θ. Βραδυνό γεύμα στην κατασκήνωση της 5ης μέρας.Πικνικ / μπάρμπεκιου στο τέλος της πεζοπορικής διάσχισης των Τεμπών.

ι. Διαμονή με πρωινό σε παραδοσιακούς ξενώνες / ξενοδοχεία (ημέρες 2, 4 & 6), ορεινό καταφύγιο στον Όλυμπο (ημέρα 1), βάση μας τύπου hostel (ημέρα 3) και οργανωμένη από την Olympos Trek κατασκήνωση (ημέρα 5).

 

Η τιμή δεν περιλαμβάνει:

α. Αλκοολούχα ποτά.

β. Τα βραδυνά γεύματα που δεν αναφέρονται παραπάνω.

 

 

gallery_camera