logoel
Πέμπτη Απρίλιος 27 , 2017
Font Size
   
  • Greek
  • English (United Kingdom)

Αναρρίχηση / Rapel & Σχολές 2017.

kollageanarrihisi

ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ & RAPEL (ΣΧΟΙΝΟΚΑΤΑΒΑΣΗ). ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΠΑΙΔΙΑ.

Ο βράχος παρουσιάζει και προσφέρει ένα ανάγλυφο. Αυτό εκμεταλλεύεται ο αναρριχητής για να υπερνικήσει την βαρύτητα και να προωθηθεί προς τα επάνω, με έναν συνδυασμό σωστής κίνησης, τοποθέτησης του σώματος και ιδιαίτερα πνευματικής ηρεμίας.

Με τις οδηγίες και συμβουλές των συνοδών μας, ανακαλύπτετε μέσα από ένα όμορφο παιχνίδι με τον βράχο ότι δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο για να κάνετε πράγματα που αρχικά φαίνονται αδύνατα. Αυτός είναι και ο σκοπός. Μία αναπάντεχα διασκεδαστική διαδικασία υπέρβασης και κάθετων βημάτων. Ειδικά σχεδιασμένες διαδρομές για όλους, μικρούς και μεγάλους!!

Προγραμματισμένες ημερομηνίες για κάθετα παιχνίδια στον βράχο που έχουν μέχρι τώρα προκύψει για το 2017 με  ήδη συμμετέχοντες, στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε:

Απρίλιος: Κυριακή 9 & Παρασκευή 14 στο πεδίο αναρρίχησης "Γκιντίκι" για μεγάλους και μικρούς!

Ιούλιος: Τετάρτη 12 στο πεδίο "Σέλωμα" στον Κίσσαβο  για μεγάλους και μικρούς!

Αύγουστος: Τετάρτη 23  στο πεδίο "Σέλωμα"  στον Κίσσαβο για μεγάλους και μικρούς!  

Δηλώστε μας τις ημερομηνίες σας, εάν οι παραπάνω δεν σας βολεύουν.

 

 

ΣΧΟΛΗ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΠΕΔΙΟ, ΑΠΡΙΛΙΟΣ / ΜΑΪΟΣ ΤΟΥ 2017!

Για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2410921244 και 6932545001, καθώς και στα email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα μαθημάτων, τιμή και ότι άλλο θα θέλατε να γνωρίζετε για την συγκεκριμένη σχολή, αλλά και για τις σχολές μας γενικότερα, εδώ.

Για φωτό από την προηγούμενη σχολή, εδώ. (Για λεπτομέρειες και πρόγραμμα της συγκεκριμένης σχολής αλλα και των άλλων σχολών μας, στις "Σχολές"

 

 

ΣΧΟΛΗ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΤΟΥ 2016!

8 μαθήματα θεωρίας, όχι απαραίτητα στο βράχο, επί 2 ώρες = 16 ώρες. Χρονοδιάγραμμα: Δύο ή μία καθημερινές (βράδυ) την εβδομάδα, μετά από συμφωνία των συμμετεχόντων.

8 μαθήματα πρακτικής στον βράχο επί 4ώρες = 32 ώρες. Χρονοδιάγραμμα: Μία καθημερινή (απόγευμα) την εβδομάδα και τέσσερα Σάββατα ή Κυριακές ή μόνο Σαββατοκύριακα, μετά από συμφωνία των συμμετεχόντων.

Επίπεδο: Αναρρίχηση σε οργανωμένο / εξοπλισμένο πεδίο.

Πεδία σχολής: Γκιντίκι, Μπουγάζι (Κισσάβου), Μετέωρα, Όλυμπος.

Στόχος: Πλήρης γνώση και κυρίως αυτονομία στην αναρρίχηση σε οργανωμένο πεδίο, όσον αφορά την ασφάλεια κατά κύριο λόγο. Επίσης διδάσκονται και βασικά στοιχεία αναρρίχησης με συμβατικά μέσα ασφάλισης, για περαιτέρω γνώση και ασφάλεια στο βουνό γενικότερα. 

Περίοδος υλοποίησης:
Άνοιξη και Φθινόπωρο.

Η διοργάνωση παρέχει: Όλον τον απαραίτητο αναρρηχιτικό εξοπλισμό κατά την διάρκεια της σχολής (ζώνες, σχοινιά, ιμάντες, μεταλλικά υλικά, προστατευτικά κράνη κ.λ.π.). εκτός των αναρρηχιτικών υποδημάτων, κάτι που θεωρείται αυστηρά προσωπικό είδος, ακόμα και στην διάρκεια της σχολής. 

Τιμή συμμετοχής: 200,00 Ευρώ / άτομο. (Η τιμή δεν περιλαμβάνει τον ΦΠΑ). 

Η τιμή περιλαμβάνει, τα μαθήματα και τον εξοπλισμό που προαναφέρεται. 

Η τιμή δεν περιλαμβάνει, την διατροφή και τις μετακινήσεις των συμμετεχόντων.

 

 

ΣΧΟΛΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΒΟΥΝΟΥ 2017

Γενικά για την συγκεκριμένη σχολή. Επικεφαλής εκπαιδευτής και υπεύθυνος της διοργάνωσης είναι ο Βασίλης Γραβάνης, με πολυετή εμπειρία (πάνω από 25 χρόνια) στον αλπινισμό και την αναρρίχηση, με σημαντική δράση στην δημιουργία νέων διαδρομών βράχου και χειμερινών, πλήθος σοβαρών επαναλήψεων διαδρομών στον Ελλαδικό χώρο αλλά και το εξωτερικό, καθώς και συμμετοχή ως επικεφαλής και βασικός οργανωτής αποστολών σε μεγάλα βουνά των Ιμαλλαϊων. Ο Βασίλης Γραβάνης είναι και ο ιδιοκτήτης της Olympos Trek. Εάν οι συμμετοχές ξεπεράσουν τα 5 άτομα, τότε θα υπάρξει και δεύτερος εκπαιδευτής ανάλογου επιπέδου.

Η σχολή καλύπτει τα εξής θέματα που αφορούν το χειμερινό βουνό:

α. Κίνηση στο χιόνι χωρίς ασφαλιστικά μέσα.

β. Κίνηση με χρήση ασφαλιστικών μέσων.

γ. Χειμερινή διαβίωση.

δ. Εξοπλισμός και χρήση.

ε. Προσανατολισμός και χρήση πυξίδας και χάρτη.

στ. Στοιχεία μετεωρολογίας και είδη χιονιού.

ζ. Κίνδυνοι στο βουνό /πρόβλεψη και πρόληψη.

Η σχολή λαμβάνει χώρα σε διάφορα βουνά, με βάση τον Κίσσαβο και Όλυμπο και κατ' επέκταση  τα Θεσσαλικά Άγραφα, τα αλπικά βουνά της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και της ανατολικής Μακεδονίας και Ηπείρου, σε σχέση πάντα με τις παρούσες συνθήκες καιρού / χιονιού. Συνίσταται σε έξι μαθήματα θεωρίας που μπορεί να είναι και εκτός βουνού και έξι διήμερα στο βουνό για πρακτική. Το χειμερινό βουνό θέλει τον χρόνο του αναζητώντας τις σωστές συνθήκες, ιδαίτερα αν λάβει κανείς υπ' όψιν τις περίεργες καιρικές συνθήκες των τελευταίων χρόνων (έλειψη καλών συνθηκών ποιότητας και ποσότητας χιονιού). Υπέροχη εξαίρεση φυσικά η φετεινή χρονιά με πολλά και καλά χιόνια και μεγάλη περίοδο χιονοκάλυψης! Αυτή η τακτική - της αναζήτησης καλών συνθηκών για διδασκαλία - τηρείται πάντα, έτσι ώστε να επιτυνχάνεται η εκπαιδευτική απόδοση του κάθε μαθήματος και όχι απλώς να γίνεται για να βγαίνει από την σειρά.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν τον ανάλογο προσωπικό τους ρουχισμό, υπόδηση και υπνόσακο, ενώ ο εξοπλισμός προστασίας και ασφάλισης όπως: κραμπόν,ορειβατική σκαπάνη, ζώνες, προστατευτικά ορειβατικά κράνη, ιμάντες, μεταλλικά υλικά ασφάλισης, σχοινιά και ειδικά αντίσκηνα και μονωτικά στρώματα όταν αυτά χρειαστούν, παρέχονται από την διοργάνωση (Olympos Trek).

Τιμή συμμετοχής: 250,00€ / άτομο. (Η τιμή δεν περιλαμβάνει τον ΦΠΑ).

Η τιμή περιλαμβάνει, τα μαθήματα και τον εξοπλισμό που προαναφέρεται.

Η τιμή δεν περιλαμβάνει, την διατροφή και τις μετακινήσεις των συμμετεχόντων.

Μέχρι τότε, δηλώστε ενδιαφέρον για λίστα συμμετοχής ή ελάτε και σε τηλεφωνική επαφή μαζί μας για οποιεσδήποτε άμεσες ερωτήσεις που χρείζουν άμεσων απαντήσεων. Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Τηλεπικοινωνίας: 6932545001 & 241092124.

Περισσότερα για την σχολή, φωτογραφίες, απολογισμός της προηγούμενης σχολής, συζήτηση κ.λ.π. στο  http://olympostrek.blogspot.com/

Για σχετικό video από την σχολή του 2010, εδώ.

Για φωτό από την σχολή του 2012, εδώ.