logoel
Παρασκευή Απρίλιος 27 , 2018
Font Size
   
  • Greek
  • English (United Kingdom)

Διαδρομή 1: Καγιάκ Θαλάσσης στις σπηλιές Βένετου, Βόρειο Πήλιο

Περιγραφή διαδρομής: Συνάντηση στο όμορφο χωριό Βένετο, στο νότιο Μαυροβούνι / βόρειο Πήλιο. Από εδώ κατεβαίνουμε σε σχετικά καλό χωματόδρομο (3.2 χιλ.) στον κάβο Κουτσουμπού στο μικρό ομώνυμο φυσικό λιμανάκι για ψαρόβαρκες και ορμητήριο ψαροτουφεκάδων, καθώς και δικό μας.  Ετοιμάζουμε τα καγιάκ, ετοιμαζόμαστε και εμείς,  γίνεται το απαραίτητο μάθημα αρχαρίων και ξεκινάμε να μπούμε σε έναν καινούργιο, υπέροχο κόσμο.
 
dsc00721
 
Στόχος μας, η εξερεύνηση των θαλάσσιων / παράκτιων σπηλαίων του Πηλέα ή Βένετου, 30 περίπου τον αριθμό, όπου το ένα διαδέχεται το άλλο για ένα μήκος ακτής 2 ναυτικών μιλίων συνεχόμενα! Σπηλιές διαφόρων μεγεθών, βράχινων χρωματισμών και σχημάτων  ξεδιπλώνονται μπροστά μας κατά μήκος της ακτής και μας καλούν να τις εξερευνήσουμε. Από μικρές όπου το καγιάκ ίσα που χωράει να περάσει, έως τεράστιες ύψους 35 μέτρων διαμπερείς και μη. Στις περισσότερες από αυτές η είσοδος είναι εφικτή μόνο με τα συγκεκριμένα σκάφη. Μένουμε πραγματικά άφωνοι από την θαυμαστή διάβρωση των βράχων, τα υπέροχα χρώματα, τα γαλαζοπράσινα διάφανα νερά και γενικά το ανέγγιχτο αυτό φυσικό περιβάλλον.
 
dsc00733

Στο τέλος της μοναδικής αυτής περιπλάνησης και μετά από 2 περίπου ώρες εξερεύνησης και χαλαρής κωπηλασίας, φτάνουμε στον μικρό όρμο του Λιμνιώνα, όπου και η ομώνυμη μικρή παραλία. Ο Λιμνιώνας, αν δεν είναι η ομορφότερη παραλία που έχετε δει στην ζωή σας, σίγουρα είναι μία από τις πολύ λίγες ομορφότερες! Εδώ απολαμβάνουμε ροφήματα, βουτήματα, κολύμπι και βουτιές στα κρυστάλλινα νερά (τους καλοκαιρινούς μήνες).

Από τον Λιμνιώνα επιστρέφουμε (30’ με 40’) στον κάβο Κουτσουμπού, όπου και το τέλος της δραστηριότητας με υπαίθριο πικνικ και εδέσματα. Καθαρός χρόνος στα καγιάκ 2,30’ με 3,00’ ώρες χαλαρά. 

Τιμή: 65,00€ / άτομο.

Σημειώστε ότι η δραστηριότητα είναι ολοήμερη συμπεριλαμβανομένων και των στάσεων για μπάνιο, βουτιές, πικνίκ και σπηλαιοεξερεύνηση. Για να έχετε μία πλήρη εικόνα του συνολικού χρόνου της όλης δραστηριότητας από την συνάντησή μας έως την επιστροφή στα αυτοκίνητά σας, προσθέστε 3,00’ με 4,00’ ώρες στον παραπάνω καθαρό χρόνο στα καγιάκ.
 
bild0035

Βένετο. Που είναι; Το πανέμορφο χωριό Βένετο είναι φωλιασμένο στις ανατολικές κατάφυτες πλαγιές της περιοχής, όπου γεωγραφικά σβήνει το Μαυροβούνι και αρχίζει το Πήλιο, ατενίζοντας το Αιγαίο, 200μ πάνω από αυτό. Λέμε γεωγραφικά, διότι αυτός ο διαχωρισμός δεν γίνεται αισθητός οπτικά σε καμία περίπτωση. Το Μαυροβούνι (σχεδόν άγνωστο γενικά, λόγω των πιο διάσημων γειτόνων του), αποτελεί την φυσική συνέχεια του Κισσάβου προς νότο και συνδέει αυτόν με το Πήλιο. Βουνό των κενταύρων λοιπόν και αυτό, με πλούσια ιστορία και πολλά ευρήματα της απώτερης αλλά και νεώτερης ιστορίας του. Η φυσική του ομορφιά άνετα συναγωνίζεται αυτήν των δύο γειτόνων του. Πλούσια δάση βελανιδιάς και οξιάς με υπέροχη θέα προς το Αιγαίο στο κεντρικό και ανατολικό τμήμα του βουνού και πιο μεσογειακά τοπία στα δυτικά του τμήματα. Χωριά όμορφα όπως το Κεραμίδι (Πηλιορίτικη αρχιτεκτονική και παράδοση), και Βένετο στο νότιο Μαυροβούνι, Έλαφος Σκλήθρο και Σκήτη στο Βόρειο. Όλα πνιγμένα στο πράσινο και σε απόλυτη ατμόσφαιρα ηρεμίας.

dsc00724

Πως έρχεστε στο Βένετο; Ερχόμενοι από νότια στην εθνική οδό και αφού περάσετε την έξοδο για Βόλο (ύψος Βελεστίνου) και μετά για Στεφανοβίκειο, βγαίνετε στην επόμενη έξοδο για Κιλελέρ. Κινούμενοι ανατολικά και έχοντας μπροστά σας το Μαυροβούνι, διασχίζετε κάθετα τον παλαιό δρόμο Λάρισας – Βόλου (φανάρια) και το χωριό Αχίλλειο αμέσως μετά, για να φτάσετε μετά από μερικά χιλ. στο χωριό Καλαμάκι στους πρόποδες του Μαυροβουνίου. Ερχόμενοι από τον Βορά και φτάνοντας στην παράκαμψη της Λάρισας βγαίνετε στην έξοδο «Λάρισα 3» και μπαίνετε δεξιά στον παλαιό δρόμο Λάρισας – Βόλου, με κατεύθυνση προς Βόλο. Μετά από 25 περίπου χιλ. φτάνετε στην διασταύρωση (φανάρια) Αχίλλειου και Κιλελέρ. Μπαίνετε αριστερά στο Αχίλλειο και συνεχίζετε διασχίζοντάς το για Καλαμάκι. Από εδώ και πέρα βόρειοι και νότιοι συνεχίζετε δεξιά (νότια) προς Κανάλια κατά μήκος του Μαυροβουνίου. Μετά 14.5χιλ. λίγο πριν τα Κανάλια (βλέπετε το χωριό μπροστά σας), στρίβετε απότομα αριστερά προς Κεραμίδι. Ανεβαίνετε για 10χιλ. μέχρι να δείτε την πινακίδα δεξιά για Βένετο, όπου φτάνετε μετά από 13χιλ. Το Βένετο εκτός του Καγιάκ είναι ορμητήριο υπέροχων πεζοπορικών διαδρομών. Ή πατήστε δίπλα στο "Google Maps - Οδηγίες", βρείτε τον προορισμό "Βένετο" για να το έχετε πάνω στον χάρτη. 

dsc00827

 

 

 

gallery_camera

 
 

Η τιμή περιλαμβάνει

 

Έμπειρους και εξειδικευμένους οδηγούς / συνοδούς για την κάθε δραστηριότητα.

Τον απαραίτητο εξοπλισμό ανά δραστηριότητα.

Μάθημα αρχαρίων πριν την δραστηριότητα.

Τοπικές μηχανοκίνητες μετακινήσεις εκτός ασφάλτου, όταν και όπου χρειάζονται.

Μεσημεριανό ή απογευματινό πικ-νικ στην διάρκεια η τέλος της δραστηριότητας.

Ζεστό ρόφημα και βουτήματα στην διάρκεια της δραστηριότητας.

Οι ανωτέρω τιμές δεν περιλαμβάνουν το ΦΠΑ.

Τιμές / Προσφορές

Οι ανωτέρω τιμές αφορούν μεμονωμένους και μικρές ομάδες εως 8-10 ατόμων. Για μεγαλύτερες η και πολύ μεγαλύτερες ομάδες, οι τιμές διαφοροποιούνται μειωτικά, κατόπιν προσωπικής συνεννόησης.

H τιμή ανά άτομο για την κάθε δραστηριότητα ισχύει εάν οι συμμετέχοντες είναι 4 και άνω άτομα. Έτσι εάν είστε παρέα τουλάχιστον 4 ατόμων και άνω, έχετε απόλυτη ευελιξία για υλοποίηση οποιασδήποτε δραστηριότητας σε οποιονδήποτε χρόνο. Εάν είστε λιγότεροι των τεσσάρων, κλείνετε θέση σε ήδη προγραμματισμένη δραστηριότητα δημιουργώντας ομάδα με κάποιους άλλους. Εάν αυτό για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι εφικτό και επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε την δραστηριότητα έστω και λιγότεροι των τεσσάρων, αυτό γίνεται, από την στιγμή που γίνεται αποδεκτή από τους συμμετέχοντες η καταβολή του ποσού του ελάχιστου των τεσσάρων ατόμων.

Για οικογένειες με τέσσερα παιδιά και άνω και κάτω των 14 ετών, το ένα παιδί δωρεάν.

Στο Rafting εάν είστε αμιγής ομάδα (παρέα) 8 ατόμων το ένα άτομο δωρεάν.