logoel
Δευτέρα Φεβρουάριος 19 , 2018
Font Size
   
  • Greek
  • English (United Kingdom)

Καγιάκ θαλάσσης στις σπηλιές του Βένετου, παράλια Κισσάβου αλλά και στην λίμνη Πλαστήρα!

picnikcollageseakayak

ΚΑΓΙΑΚ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ!

Με Καγικακ Θαλάσσης στις σπηλιές του Βένετου ή σπηλιές του Πηλέα, αλλά και στην ακτογραμμή του Κισσάβου!

Το καγιάκ θαλάσσης είναι μία δραστηριότητα αρκετά ευαίσθητη σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες και πιο συγκεκριμένα με την θάλασσα. Ιδιαίτερα για τις σπηλιές του Βένετου, χρειαζόμαστε πολύ ήρεμη θάλασσα για να μπορέσουμε να απολαύσουμε πραγματικά την σπηλαιοεξερεύνηση.

Από την μέχρι τώρα εμπειρία μας, ο χειμώνας, η άνοιξη και οι αρχές του καλοκαιριού πριν τα μελτέμια (ας μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στο Αιγαίο), είναι μάλλον οι καλύτερες εποχές. Βέβαια και στην διάρκεια των μελτεμιών έχουμε αρκετά διαλείμματα νηνεμίας και όπως και να έχει το πράγμα, ο ζεστός καιρός του καλοκαιριού δίνει μία άλλη διάσταση στην όλη δραστηριότητα επιτρέποντάς μας να απολαύσουμε στο έπακρο όχι μόνο την εξερεύνηση των μοναδικών σε σχηματσμούς και χρώματα θαλασσοσπηλαίων, αλλά και το κολύμπι σε κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά ερημικών, σχεδόν εξωτικών μικρών παραλιών, που η περιοχή προσφέρει απλόχερα.

Εμείς στην διάρκεια των παραπάνω περιόδων / εποχών, παρακολουθούμε στενά τον καιρό και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις ακριβείς συνθήκες ανά περιοχή μέχρι και έξι ημέρες πριν. Εσείς δεν έχετε παρά να δηλώσετε ενδιαφέρον ή συμμετοχή ΤΩΡΑ και εμείς θα σας ειδοποιήσουμε το δυνατόν συντομότερο μόλις έχουμε τον καιρό που ζητάμε.

Προγραμματισμένες περιπλανήσεις με τα καγιάκ θαλάσσης με ήδη συμμετέχοντες και στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε, ιδιαίτερα εάν είστε λιγότεροι των 4 ατόμων:

Αύγουστος:
Την Παρασκευή 11 στην διαδρομή Παράλια Κισσάβου.
Τις Τετάρτες 25 & 30 στην διαδρομή Σπηλιές του Βένετου.

 

Μία από τις ομορφότερες και πλέον ενδιαφέρουσες ακτογραμμές και διαδρομές για καγιάκ θαλάσσης της ηπειρωτικής Ελλάδας!! 
Οι μαγευτικές θαλασσοσπηλιές της ακτογραμμής του Βένετου στο βορειότερο σημείο του Πηλίου, μας περιμένουν για σπηλαιοεξερεύνηση με τα καγιάκ θαλάσσης και σπηλαιοκατάβαση στην μεγάλη σπηλιά για όσους το επιθυμούν!

Για φωτογραφίκές περιπλανήσεις στις σπηλιές του Βένετου, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ. 

 

Με Καγιάκ Θαλάσσης στην μαγευτική λίμνη Πλαστήρα!

Τα υπέροχα χειμωνιάτικα χρώματα της λίμνης και της γύρω ορεινής περιοχής, δίνουν σιγά σιγά την θέση τους στα χρώματα της άνοιξης και του καλοκαιριού με την μοναδική καθαρότητα και διαύγεια της ατμόσφαιρας. Η Λίμνη περιβάλλεται από το βαθύ πράσινο των κωνοφόρων και το ανοιχτό πράσινο των φυλλοβόλων και με τις λευκές γραμμές του χιονιου στις κορφές των Αγράφων. Όλα αυτά δημιουργούν αυτή την εποχή μία μαγευτική εικόνα απόλυτης εναλλαγής και συνδυασμού χρωμάτων! Κάθε εποχή καθρεφτίζει στα νερά της λίμνης την δική της μαγευτική εικόνα! Ένας μοναδικός τόπος, μία ιδιαίτερη δραστηριότητα στη φύση! Φοράμε στολές νεοπρέν, θερμοεσώρουχα και polartech μπλούζες, αντιανεμικά άνορακ και σωσίβια και ξεκινάμε!

Μία σχετικά νέα δραστηριότητά μας! Έχει κάτι το διαφορετικό για τα Ελληνικά δεδομένα! Καγιάκ θαλάσσης στην λίμνη! Ακούγεται κάπως οξύμωρα περίεργο! Και όμως δεν θα έβρισκε κάποιος κάτι πιο αρμονικό και όμορφο από αυτή την επιλογή. Αν δεν το δοκιμάσεις δεν το καταλαβαίνεις... Ιδανικό για όλους, μικρούς και μεγάλους! Ιδιαίτερα προτείνεται για γονείς και παιδιά! Από εμάς παρέχονται στολές και καλτσάκια νεοπρέν και αντανεμικά άνορακ, για τους φθινοπωρινούς, χειμωνιάτικους και ανοιξιάτικους μήνες! 

Για φωτογραφική περιπλάνηση στη λίμνη, εδώ.

Δηλώσεις συμμετοχής, στα τηλέφωνα 6932545001 & 2410921244 και στα e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. !!

 
 
Στις Σπηλιές του Βένετου.
 
Το καγιάκ θαλάσσης είναι μία δραστηριότητα αρκετά ευαίσθητη σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες και πιο συγκεκριμένα με την θάλασσα. Ιδιαίτερα για τις σπηλιές του Βένετου, χρειαζόμαστε πολύ ήρεμη θάλασσα για να μπορέσουμε να απολαύσουμε πραγματικά την σπηλαιοεξερεύνηση. Από την μέχρι τώρα εμπειρία μας, ο χειμώνας, η άνοιξη και οι αρχές του καλοκαιριού πριν τα μελτέμια (ας μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στο Αιγαίο), είναι μάλλον οι καλύτερες εποχές. Βέβαια και στην διάρκεια των μελτεμιών έχουμε κάποια διαλείμματα νηνεμίας. Γι' αυτό λοιπόν εμείς, στην διάρκεια των παραπάνω περιόδων / εποχών, παρακολουθούμε στενά τον καιρό και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις ακριβείς συνθήκες ανά περιοχή μέχρι και έξι ημέρες πριν. Εσείς δεν έχετε παρά να δηλώσετε ενδιαφέρον ή συμμετοχή ΤΩΡΑ και εμείς θα σας ειδοποιούμε το δυνατόν συντομότερο μόλις έχουμε τον καιρό που ζητάμε. Για την κάθε προγραμματισμένη ημερομηνία, θα γνωρίζουμε ακριβώς σχετικά με την καταλληλότητα του καιρού, 4 με 5 ημέρες πριν. Από την στιγμή που έχετε δηλώσει ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη δραστηριότητα και βρίσκεστε στην λίστα ενδιαφερομένων, θα ειδοποιείστε προσωπικά.
 

Για περισσότερα περί της διαδρομής στις Σπηλιές του Βένετου (περιγραφή διαδρομής, που και πως έρχεστε, τιμές κ.λ.π.), , εδώ.

Και με rapel (κατάβαση με σχοινί) στην μεγάλη σπηλιά! 
Για όσους δεν αρκούνται μόνο στην ομορφιά και μοναδικότητα της θαλάσσιας σπηλαιοεξερεύνησης με τα καγιάκ θαλάσσης στις ακτές του Βένετου,γι' αυτούς που θέλουν και άλλη αδρεναλίνη και μοναδική – με όλη την σημασία της λέξεως – εμπειρία, το υπέροχο αυτό μέρος έχει την απάντηση με Ραπέλ 35 μέτρων από την φυσική τρύπα της οροφής της μεγάλης σπηλιάς!!! Τα δικά μας λόγια, μάλλον δεν είναι αρκετά για να το περιγράψουν. Όσοι το κάνετε θα το ξέρετε...
 

Για αυτούς που ενδιαφέρονται και για το Ραπέλ στην μεγάλη σπηλιά, (περιγραφή και λεπτομέρειες, τιμή κ.λ.π.),εδώ.

 

Στην λίμνη Πλαστήρα. 
Η διαδρομή μας αρχίζει από το σημείο συνάντησης και εξελίσσεται με νότια κατεύθυνση, σε μαγευτικό περιβάλλον, με καταπράσινες, πυκνοδασωμένες ακτές. Κυριαρχεί η βελανιδιά με διάσπαρτα έλατα. Οι αιχμηρές αλπικές κορυφές των ανατολικών Αγράφων δεσπόζουν επιβλητικές στα δυτικά, που μέχρι και το τέλος της άνοιξης μας δίνουν χιονισμένες εικόνες. Περιπλανόμαστε εξερευνώντας στενά φιόρδ, σταματάμε για πικνίκ σε μικρά κατάφυτα νησάκια της λίμνης, και γενικά ρουφάμε ασταμάτητα μία ομορφιά που σπάνια κάποιος μπορεί να βιώσει. Ένας μοναδικός, διαφορετικός κόσμος, που μας γεμίζει ηρεμία και χαλάρωση.
Τα σκάφη, μας δίνουν μία δυνατή αίσθηση αυτονομίας και ευελιξίας, κάνοντάς μας να θέλουμε να πάμε παντού… Γεμάτοι εικόνες χρώματα και συναισθήματα, επιστρέφουμε στο σημείο εκκίνησης και τα αυτοκίνητά σας για την επιστροφή. 
Η δραστηριότητα μπορεί να γίνει και με κανό ποταμού / λίμνης (seat-on- top). Τα καγιάκ θαλάσσης όμως, δίνουν πολύ μεγαλύτερη αυτονομία, έχοντας στεγανά διαμερίσματα αποσκευών, μεγαλύτερη ταχύτητα με σχετική ευκολία και άνεση στην κωπηλασία. Είναι επίσης σημαντικό το ότι με την τιμονιέρα που διαθέτουν διατηρείται άνετα και ξεκούραστα η ευθυπλοϊα.  Στην διάρκεια των φθινοπωρινών και χειμωνιάτικων μηνών δίνονται στολές και καλτσάκια νεοπρέν και αδιάβροχα άνορακ, για πιο "ζεστή απόλαυση", σε μικρούς και μεγάλους.

Θα σας ενημερώνουμε για τις προγραμματισμένες εξομήσεις στην λίμνη, αλλά μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή ή ενδιαφέρον για συμμετοχή και για άλλες ημερομηνίες που δεν συμπίπτουν με τις προγραματισμένες που ανακοινώνονται. 

 

Πρόταση διήμερου με καγιάκ στην Λίμνη! 
Για το διήμερο, αρχίζουμε την διαδρομή μας το μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα της πρώτης ημέρας, με κατασκήνωση σε κάποιο από τα νησάκια της λίμνης ή ιδιαίτερης ομορφιάς σημείο της ακτής και ολοκληρώνουμε τον περίπλου του μεγαλύτερου νησιού της λίμνης πριν την επιστροφή. Μεταφέρουμε όλα τα απαραίτητα (κατασκηνωτικά, έξτρα ρουχισμό, τρόφιμα και σκεύη) για την διανυκτέρευση στα σκάφη μας. Η αυτόνομη περιπλάνηση στην άγρια φύση σε όλο της το μεγαλείο! Δοκιμάστε το. Να είστε σίγουροι ότι δεν θα το μετανιώσετε ποτέ!

 

Για περισσότερα περί της δραστηριότητας μονοήμερη και διήμερη (περιγραφή διαδρομής, που και πως έρχεστε, τιμές κ.λ.π.), εδώ.