logoel
Κυριακή Απρίλιος 22 , 2018
Font Size
   
  • Greek
  • English (United Kingdom)

Πεζοπορία και αναρρίχηση ή κανό στο δέλτα του Πηνειού.

Επιλογή 1. Κοιλάδα Τεμπών, κάτω Όλυμπος.

tempi5

Εδώ, συνδυάζουμε την αναρρίχηση σε φυσικό βράχο και υπέροχη τοποθεσία, την πεζοπορική διάσχιση της κοιλάδας των Τεμπών από ψηλά (βλέπε "Δράση στο βουνό", "Ορεινή πεζοπορία", "Διαδρομή Τέμπη") και του κανό στο δέλτα του Πηνειού ("Δράση στο ποτάμι", "Κανό ποταμού", "Διαδρομή δέλτα Πηνειού"), ανάλογα με την επιλογή σας. Η συνάντηση γίνεται στον σιδηροδρομικό σταθμό Ραψάνης, όπου και αφήνετε τα οχήματά σας. 

p41303942-

Με δικά μας οχήματα μεταφέρεστε στο σημείο έναρξης της πεζοπορικής μας διαδρομής, όπου και ο εντυπωσιακός βράχος / πεδίο για την αναρρίχηση, που οι άνθρωποι της Olympos Trek έχουν οργανώσει ειδικά γι' αυτόν τον συνδυασμό. Εδώ δοκιμάζουμε τις τεχνικές των πρώτων μας κάθετων βημάτων. Είναι ένα σημείο πραγματικά μοναδικό με υπέροχη θέα προς τον Κίσσαβο και την δυτική είσοδο / έξοδο της κοιλάδας των Τεμπών και του Πηνειού χαμηλά κάτω από τα πόδια μας. Τελειώνοντας με την αναρρίχηση, αρχίζουμε την πεζοπορία μας την οποία  αφού τελειώσουμε μετά από 2,00' με 2,30'  ώρες περπατήματος, η ημέρα κλείνει με ένα όμορφο πικνικ.

Εάν έχουμε επιλέξει πεζοπορία και κανό, τοτε μετά την πεζοπορία μεταφερόμαστε στο χωριό Παλαιόπυργος (γέφυρα Παλαιόπυργου), δίπλα στον Πηνειό (20΄), όπου περιμένουν τα κανό για την πλωτή συνέχεια, έως τις εκβολές και την έξοδο στην Θάλασσα. Διάρκεια, 2,00' ώρες στα κανώ. Με τα δικά μας μέσα μεταφοράς,  μεταφέρεστε πίσω στα οχήματά σας για την επιστροφή.

bild0114-

Συνολική διάρκεια: Από την συνάντησή μας έως την στιγμή που είστε έτοιμοι για την επιστροφή σας, 6,30' με 7,30' ώρες.

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ & ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ: 65,00€ / άτομο.

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΚΑΝΟ: 70,00€ / άτομο.

 

Επιλογή 2. Αναρρίχηση και πεζοπορία, Κίσσαβος.

p9020232-

Η συνάντηση γίνεται στο χωριό Καρύτσα (Google Maps - Οδηγίες, πατήστε στον προορισμό "Καρύτσα" για να τον δείτε πάνω στον χάρτη ή στην τοποθεσία Αριόπρινο (στο Google Maps πατείστε στον προορισμό "Δασική τοποθεσία Αριόπρινο"), στο ομώνυμο καφέ / αναψυκτήριο.

Από το σημείο συνάντησης μεταφερόμαστε οδικώς στα βράχια για την αναρρίχηση, ένα υπέροχο σημείο με άπειρη θέα προς όλες τις πλευρές του βόρειου κισσάβου, την κορυφή του αλλά και το Αιγαίο κάτω στα πόδια μας, που και αυτό οργανώθηκε από τους έμπειρους ανθρώπους της Olympos Trek για εσάς! Το τέλειο πεδίο top-rope αναρρίχησης για μικρούς αλλά και μεγάλους, που θα δοκιμάσουν για πρώτη φορά τα κάθετα βήματά τους!

p8310203-

Αφού γίνει ένα καλό διάλειμμα για ζεστό ρόφημα και βουτήματα, θα συνεχίσουμε οδικώς για ψηλότερα, μέχρι την τοποθεσία Κάναλος στα 1500μ., όπου και το σημείο έναρξης της πεζοπορίας για την κορυφή του Κισσάβου! Από αυτό το σημείο αρχίζουμε την πεζοπορική μας ανάβαση για την κορυφή στα 1978μ. Η θέα από την κορυφή μας αποζημιώνει για όλη την όλη προσπάθεια που κάναμε. Προς βορά ο Όλυμπος, δεσπόζει επιβλητικός, προς νότο το Μαυροβούνι και το Πήλιο, δυτικά η Θεσσαλική πεδιάδα και Άγραφα στο βάθος και προς ανατολάς το Αιγαίο με τα πόδια της Χαλκιδικής και με καθαρή ατμόσφαιρα, η επιβλητική πυραμίδα του Άθω να αιωρείται πάνω από την θαλασσινή καταχνιά στον μακρινό ανατολικό ορίζοντα. Υπέροχο και μοναδικό θέαμα, συνοδευόμενο με ένα υπαίθριο γεύμα!

Η επιστροφή μετά την κορυφή, γίνεται από την ίδια διαδρομή πίσω στον Κάναλο    και στα οχήματά σας. Η όλη ανάβαση και επιστροφή διαρκεί συνολικά 3.30' με 4.00' ώρες εύκολου / μέτριου περπατήματος.  

dsc09328

Συνολική διάρκεια: Από την συνάντησή μας έως την στιγμή που είστε έτοιμοι για την επιστροφή σας, 7,30' με 8,30' ώρες.

ΤΙΜΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ 60,00€ / άτομο.

Σημειώστε ότι εκτός των περιγραφόμενων συνδυασμών δραστηριοτήτων μπορούμε κάλλιστα να συνδυάσουμε και άλλες δραστηριότητες ως μία μεγάλη ημερήσια, όπως:  Αναρρίχηση, παιχνίδι προσανατολισμού, fly foxing και rapel η ποδήλατο βουνού και αναρρίχηση / rapel η και άλλους συνδυασμούς σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, τους οποίους μπορούμε να ετοιμάσουμε για εσάς μετά από μεταξύ μας συνεννόηση.

Η τιμή περιλαμβάνει

 

Έμπειρους και εξειδικευμένους οδηγούς / συνοδούς για την κάθε δραστηριότητα.

Τον απαραίτητο εξοπλισμό ανά δραστηριότητα.

Μάθημα αρχαρίων πριν την δραστηριότητα.

Τοπικές μηχανοκίνητες μετακινήσεις εκτός ασφάλτου, όταν και όπου χρειάζονται.

Μεσημεριανό ή απογευματινό πικ-νικ στην διάρκεια η τέλος της δραστηριότητας.

Ζεστό ρόφημα και βουτήματα στην διάρκεια της δραστηριότητας.

Οι ανωτέρω τιμές δεν περιλαμβάνουν το ΦΠΑ.

Τιμές / Προσφορές

Οι ανωτέρω τιμές αφορούν μεμονωμένους και μικρές ομάδες εως 8-10 ατόμων. Για μεγαλύτερες η και πολύ μεγαλύτερες ομάδες, οι τιμές διαφοροποιούνται μειωτικά, κατόπιν προσωπικής συνεννόησης.

H τιμή ανά άτομο για την κάθε δραστηριότητα ισχύει εάν οι συμμετέχοντες είναι 4 και άνω άτομα. Έτσι εάν είστε παρέα τουλάχιστον 4 ατόμων και άνω, έχετε απόλυτη ευελιξία για υλοποίηση οποιασδήποτε δραστηριότητας σε οποιονδήποτε χρόνο. Εάν είστε λιγότεροι των τεσσάρων, κλείνετε θέση σε ήδη προγραμματισμένη δραστηριότητα δημιουργώντας ομάδα με κάποιους άλλους. Εάν αυτό για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι εφικτό και επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε την δραστηριότητα έστω και λιγότεροι των τεσσάρων, αυτό γίνεται, από την στιγμή που γίνεται αποδεκτή από τους συμμετέχοντες η καταβολή του ποσού του ελάχιστου των τεσσάρων ατόμων.

Για οικογένειες με τέσσερα παιδιά και άνω και κάτω των 14 ετών, το ένα παιδί δωρεάν.

Στο Rafting εάν είστε αμιγής ομάδα (παρέα) 8 ατόμων το ένα άτομο δωρεάν.